Mazowiecki konkurs serów zagrodowych
Aktualności 01-08-2024 Michał 0
Producenci tych wyrobów z całego Mazowsza mogą zgłaszać swoje produkty do 23 sierpnia.
Trwa „Mazowiecki konkurs serów zagrodowych”.
Najlepsze z nich otrzymają nagrody rzeczowe, a sam udział w konkursie to doskonała okazja do promocji swoich wyrobów.
„Mazowiecki konkurs serów zagrodowych” jest organizowany po raz ósmy.
Mogą wziąć w nim udział producenci sera podpuszczkowego lub kwasowego, którzy wytwarzają produkty na terenie województwa mazowieckiego.
Do konkursu można zgłaszać własnoręcznie wykonane sery w następujących kategoriach: sery podpuszczkowe świeże, sery podpuszczkowe dojrzewające, sery podpuszczkowe pleśniowe oraz sery kwasowe.
Janina Ewa Orzełowska, członkini zarządu województwa mazowieckiego:
Zachęcam wszystkich producentów serów zagrodowych do udziału w naszym konkursie. To szansa na zaprezentowanie swoich produktów, a także ich promocję. Na zwycięzców czekają nagrody rzeczowe.
Konkurs ma promować wyroby mleczarskie powstające na Mazowszu, popularyzować ser jako podstawowe źródło wapnia w diecie człowieka i wskazywać alternatywne kierunki wykorzystania mleka w gospodarstwach rolnych.
Zgłoszenia
Zgłoszenia do konkursu można składać do 23 sierpnia poprzez wypełnienie i przesłanie formularza zgłoszeniowego do Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie na adres: Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich UMWM w Warszawie, ul. Skoczylasa 4, 03-469 Warszawa lub drogą mailową: wydzialrolnictwa@mazovia.pl.
Uczestnicy zostaną powiadomieni o terminie i sposobie dostarczenia ocenianych produktów. Rozstrzygnięcie jest planowane do końca trzeciego kwartału 2024 r. w Departamencie Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie.
Więcej informacji o konkursie można uzyskać:
- pod numerem telefonu (22) 597-91-16
- lub wysyłając pytanie na adresy mailowe:
krzysztof.zaniewski@mazovia.pl
grzegorz.zak@mazovia.pl.
Regulamin konkursu dostępny jest na stronie: [LINK].
No comments so far.
Be first to leave comment below.